Creativitate și mic dejun


Suntem într-un flux continuu de activități și alegeri. Iar uneori datorită timpului care ne presează suntem nevoiți să ne schimbăm zilnic lista noastră de priorități. Așa alegem cei mai mulți dintre noi să sărim peste micul dejun aproape în fiecare dimineață sau să mâncăm un covrig așa în grabă. Vrem să fim mai sănătoși sau să avem kilogramele dorite însă, uneori nu realizăm că un pas mic este de fapt o inițiativă foarte importantă în realizarea țelului propus.

Știai că micul dejun acoperă 30% din necesarul zilnic de energie și că nutrienții esențiali pierduți la această masă nu mai pot fi recuperați? Lipsa acestei mese aduce cu sine multiple efecte negative asupra metabolismului, cum ar fi: slăbirea memoriei, reducerea creativității, dificultăți de logică și concentrare, anxietate, oboseală, amețeli etc

Organismul nostru are nevoie de o alimentație echilibrată pentru o sănătate fizică și psihică mai bună. De aceea doctorii ne recomandă să nu mai sărim peste mesele de dimineață, cu atât mai mult cu cât există o strânsă legătură între lipsa acestei mese principale și obezitate. De ce? Pentru că senzația de foame care o să apară la jumătatea zilei conduce întotdeauna la excese alimentare și implicit la îngrășare.

Din fericire eu sunt o bloggeriță care își respectă în fiecare zi micul dejun. Asta pentru că așa cum o mașină are nevoie de combustibil pentru a funcționa, așa și eu am nevoie de o alimentație corespunzătoare pentru a începe ziua în forță. Am obiceiul de a nu sări peste mese, încă țin destul de mult la memoria și creativitatea mea și nu numai :P.

Din păcate nu am o poză reprezentativă pentru a vă arăta masa mea de dimineață, însă din fericire am cuvintele potrivite la mine.

Te provoc să închizi ochii și să simți mirosul proaspăt de cafea care vine din bucătărie. Pe un ochi de aragaz fierbe la galop un oușor. Toaster-ul este „prietenul” meu cel mai bun ca în fiecare dimineață, îmi pregătește și de această dată două felii de pâine rumenite bine și delicioase. Miroase și a portocale, nu doar ca e în ton cu venirea iernii dar tocmai ce am pregătit un fresh atât de bun din cele mai dulci portocale. Nu are cum să nu-ți fie poftă de un pahar așa apetisant de suc natural.

Toate ingredientele se adună pe farfurie, oul atent curățat, tăiat în felii potrivite, brânza de bivoliță puțin sărată, roșia, castravetele și ardeiul se așează cromatic pe o parte a farfuriei. Alături se află feliile de pâine aburinde și sucul proaspăt de portocale. Hmm un deliciu simplu și atât de potrivit pentru o dimineață de duminică. La final mă răsfăț și cu câteva lingurițe de miere.

Nu avem mereu timpul necesar pentru a ne pregăti un mic dejun „sofisticat” însă îți recomand să mănânci cu încredere brânzeturi, lactate, cereale, legume și fructe, dimineața. Îți trebuie 10 minute pentru a-ți pregăti un bol cu cereale integrale sau o farfurie cu brânzeturi și legume ;).

În altă ordine de idei în data de 14 noiembrie s-a sărbătorit Ziua Mondiala a Diabetului.

Știai că, diabetul zaharat 2 este unul dintre cele mai întâlnite tipuri de diabet?. Acesta are la bază, factori principiali precum obezitatea și sedentarismul. Pe site-ului http://www.complete-life.ro/ va recomand să citiți definiția completă a diabetului zaharat 2 cât și alte informații despre o alimentație sănătoasă.

 Aveți grijă de sănătatea voastră și acordați-vă timp pentru noi priorități.

aaa și Poftă Bună la următorul mic dejun delicios 🙂

mic-dejun-sanatos

Complete-Life-680x150px

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s